...uštedi vode

Znate li koliko se vode troši u kućanstvima?


U Gradu Zagrebu, prema strukturi potrošača, svaki građanin dnevno potroši prosječno 140-150 litara vode. U potrošnji vode gospodarstvo sudjeluje sa 35%, a kućanstva sa 65%.


Slijedom navedenog, svaki građanin u kućanstvu troši otprilike 100 L vode dnevno.


Prosječna potrošnja vode u kućanstvu iznosi prosječno 12m3, odnosno 12.000L mjesečno. Trošak vode po domaćinstvu iznosi prosječno 240 kn mjesečno.

STRUKTURA POTROŠNJE VODE:no image

Napomena: Starački domovi i studentski domovi imaju vrlo sličnu strukturu potrošnje kao kućanstva (količina i postoci po kategorijama).


REKAPITULACIJA UŠTEDA:

Kupovinom slijedećih proizvoda za uštedu vode u domaćinstvu:
• Štedni aerator (slavina kupaonica)
• Kuhinjski (okretni) štedni aerator (slavina kuhinja)
• Hippo spremnik za vodu (ispiranje WC kotlića kupaonica)
• Štedna slušalica/ruža tuša ILI
• Štedni regulator mlaza tuša/regulator protoka slušalice tuša


...MOŽETE UŠTEDJETI I DO 30% UKUPNE POTROŠNJE VODE U DOMAĆINSTVU, ODNOSNO OTPRILIKE 1.000 KN GODIŠNJE – MOGUĆE I VIŠE


Povrat investicije gore navedenih proizvoda kroz uštedu vode i manjim računima za vodu je moguć i kroz 2-4 mjeseca od kupovine

Znate li koliko se vode troši u tvrtkama/ustanovama?


Prosječna potrošnja vode u poslovnim zgradama/prostorima te ustanovama po zaposleniku iznosi cca 50L po radnom danu, odnosno otprilike 12.000L (12 m3) godišnje (isto se ne odnosi na objekte koji koriste vodu u proizvodnom procesu).
Trošak vode po zaposleniku iznosi cca 240 kn godišnje.


STRUKTURA POTROŠNJE VODE:no image


Napomena: Vrtići i osnovne škole imaju vrlo sličnu strukturu potrošnje kao tvrtke/ustanove (količina je manja cca 15%, a postoci po kategorijama su vrlo slični).


REKAPITULACIJA UŠTEDA:


• Kupovinom Štednog Aeratora moguće su uštede vode i do 40 kn godišnje po zaposleniku koji radi u poslovnoj zgradi
• Kupovinom Kuhinjskog (okretnog) štednog aeratora moguće su uštede vode i do 25 kn godišnje po zaposleniku koji radi u poslovnoj zgradi
• Kupovinom Hippo spremnika za vodu, moguće su uštede vode i do 40 kn godišnje po zaposleniku koji radi u poslovnoj zgradi


UKUPNE UŠTEDE OTPRILIKE 100 KN GODIŠNJE (30-40% POTROŠNJE VODE) PO ZAPOSLENIKU KOJI RADI U POSLOVNOJ ZGRADI/USTANOVI.

O nama

Ušteda energije d.o.o. je tvrtka koja se bavi ponudom kvalitetnih i inovativnih proizvoda namijenjenih postizanju energetskih i financijskih ušteda u kućanstvima i/ili poslovnim...

O nama / Kontakt
Imall logotip

Imall trgovine nisu prilagođene za Internet Explorer 6 i 7 u trenutnoj verziji platforme. Preporučujemo da preuzmete jedan od modernih preglednika kao što su Mozilla Firefox, Google Chrome ili Apple Safari kako bi pregledavali ove stranice sa užitkom!